اخبار برگزیده

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ضمن حضور در آیین دیدار چهره به چهره با مردم شهرستان کنگان به مناسبت هفته دولت و پاسخ به مطالبات مردم با جمعی از نخبگان ، سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست دیدار کرد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ضمن حضور در آیین دیدار چهره به چهره با مردم شهرستان کنگان به مناسبت هفته دولت و پاسخ به مطالبات مردم با جمعی از نخبگان ، سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست دیدار کرد. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ، عبدالرحمن مرادزاده  درآیین دیدار چهره به چهره با مردم شهرستان گنکان  با توجه به سوالات مطر ح شده پاسخ داد : آزمایشگاه های معتمد محیط زیست ، به صورت فصلی می بایست به پایش صنایع پرداخته و گزارشهای خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست تحویل دهند. در کنار این گزارشها ، نمونه برداری و پایش مستمر  نیز از طرف ادارات کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر انجام می گردد. 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در ادامه ضمن تاکید بر نظارت های برنامه ریزی شده و بازرسی های حضوری و آنلاین صنایع اظهار داشت: بر اساس وظایف محوله همچنین طبق قوانین و مقررات موجود ، به بررسی و تحلیل ِ میزان آلایندگی صنایع اهتمام ورزیده می شود. 

وی با بیان اینکه در هر فصل این نتایج در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرد تصریح کرد: براساس نتایجِ گزارش شده و بررسی هایی که به عمل می آید، نسبت به صدور اخطاریه زیست محیطی به صنایع آلاینده اقدام می شود و در صورت عدم توجه به اخطاریه ها، سیر قانونی آغاز می گردد که قرار گرفتن در لیست صنایع آلاینده یکی از مواردی است در نظر گرفته می شود.  

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهار داشت: اثرات تجمع آلودگی ها در عسلویه و کنگان، باعث شد که در سال 1397 همزمان با حضور رییس جمهور در عسلویه، موضوع کمیته کاهش آلودگی های زیست محیطی عسلویه ازطرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور مطرح گردد و ضمن شکل گیری پیش نویس این کمیته در این سفر ، مصوبه ی کاهش آلودگی های عسلویه در سال 1399 به تصویب هیات وزیران رسید. از درون این مصوبه، زمانبندی مشخصی جهت کاهش آلودگی ها در این منطقه تعیین گردید و همه دستگاه های ذی نفع و مسئول در این زمینه  متعهد به انجام وظایف خود در جهت کاهش آلودگی ها گردیدند. 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تشریح کرد: در خرداد ماه سال ۱۴۰۲ نخستین جلسه پیگیری مصوبات این کمیته در عسلویه برگزار گردید که در آن جلسه میزان پیشرفت برنامه های مدون در زمینه کاهش آلودگی های عسلویه بررسی شد. در این کمیته برای هر دستگاه به تفکیک براساس وظایف و مسئولیتهای ذاتی که در زمینه کاهش آلودگی ها دارد ، تعهداتی ایجاد شده و براساس همین برنامه ریزی، می بایست میزان اقدامات و سطح اجرای آن را به این کمیته ارائه دهند. 

مرادزاده ادامه داد: مصوبه مذکور و برگزاری  این جلسه یکی از اقدامات موفق در این زمینه کاهش آلودگی های عسلویه بوده و پیگیری ها مطابق زمانبندی ها ادامه دارد .

وی همچنین در میز خدمت شهرستان کنگان به مناسبت هفته دولت ، هم اندیشی با نمایندگان سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست که در فرمانداری کنگان برگزار شد، از اهمیت حراست از مناطق حفاظت شده در سراسر استان بوشهر سخن گفت و این نگرش حفاظتی را در زمینه مناطق تحت مدیریت وهمچنین تنوع زیستی استان بوشهر گوشزد نمود.

مرادزاده در ادامه گفت: براساس استاندارد جهانی می بایست 17 درصد از مساحت مناطق طبیعی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار گیرد (و میزان 12 درصد در استاندارد کشوری) تا از این طریق، تنفس گاه های طبیعی، منابع ژنتیکی و تنوع زیستی هر منطقه به نسل های آینده منتقل گردد، با توجه به اینکه در استان بوشهر فقط ۷/۸ درصد از عرصه طبیعی به عنوان مناطق تحت مدیریت محیط زیست واقع شده است و همچنان فاصله زیادی تا استاندارد جهانی داریم، می بایست براساس نظرات کارشناسی و با همکاری سایر دستگاه ها بتوانیم این مساحت را در سطح استان بوشهر افزایش بدهیم و حداقل دو منطقه دیگر را به عنوان مناطق حفاظت شده به ثبت در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور برسانیم.

وی با اشاره به بیانات روشنگرانه مقام معظم رهبری در اسفندماه ۱۳۹۳ و دغدغه مندی بسیار معظم له نسبت به مناطق حفاظت شده و جلوگیری از دست اندازی دیگر ارگان ها نسبت به این اراضی گفت: از همه فعالان و  دوست داران  محیط زیست استان بوشهر  می خواهم که نسبت به معرفی مناطق بکر و حتی آثار طبیعی ملی جهت معرفی به عنوان مناطق حفاظت شده با این اداره کل همراه شوند.
عكس های مرتبط :
بيشتر
سال 1402:  مهار تورم، رشد تولید