اتحادخبر -سعیده دشتی : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت : سرشماری پرندگان تابستان گذران در پارک ملی دریایی نخیلو بندر دیر که شروع به تخمگذاری کرده اند آغاز و به مدت سه روز ادامه دارد .

به گزارش اتحاد خبر ؛ عبدالرحمان مرادزاده صبح روز یکشنبه پاسخگوی در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه از ۱۶ خردادماه تا ۲۲ خرداد ماه تحت عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده، افزود : از هشت منطقه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان بوشهر دو منطقه پارک ملی دریایی نایبند و دیر - نخیلو حائز اهمیت است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اتحاد خبر در خصوص آخرین وضعیت زیست محیطی کمربندی آبپخش گفت: کمربندی آبپخش از این سازمان مجوزهای زیست محیطی لازم را دارد و از لحاظ زیست محیطی هیچگونه مشکلی ندارد .
مرادزاده با اشاره به اینکه همه مراکز دفع پسماند فاقد مجوز هستند افزود : محیط زیست بر دفع و رفع پسماندها نظارت دارد ولی وظیفه اصلی محل دفن پسماندها بر عهده سازمان محیط زیست نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه طرح سرشماری پرندگان تابستان گذران توسط کارشناسان و متخصصان و محیطبانان این سازمان انجام می گیرد. افزود : پرندگان در پارک ملی دریایی نخیلو شامل چهار گونه میباشد که تخم گذاری آنها در حاشیه این جزیره در این مدت انجام می شود .
مرادزاده یادآور شد : ٣ منطقه حفاظت شده حله، منطقه حفاظت شده در بخش بردخون شهرستان دیر و منطقه حفاظت شده کوه بیرمی در شهرستان تنگستان قرار دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بعضی از مناطق به لحاظ اهمیت حیات وحش هنوز جزو مناطق تحت مدیریت این سازمان نیست، گفت: سازمان محیط زیست انها را تحت عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام می کند و به مدت چند سال مسئله شکار و حیات وحش را مدیریت می کند.
مرادزاده افزود: مناطقی که در حال حاضر جزو مناطق شکار ممنوع هستند شامل کوه مند در بین شهرستان های دشتی و تنگستان، حد فاصل روستای باشی دلوار تا نزدیک روستای کردوان، منطقه شکار ممنوع تنگ باهوش در تنگستان، منطقه شکار ممنوع کوه سیاه در دشتستان و شکار ممنوع ارم دشتستان است .

وی با اشاره به مناطق تالابی استان بوشهر به عنوان منطقه حفاظت شده، بیان کرد: با مصوبه هیئت وزیران تالاب جزیره هاله، انتهای خور شکسته در شهرستان بوشهر، منطقه حله، خور بردستان و خور لشکری و سلطانی در بوشهر جزو منطقه های تالابی ثبت شده هستند .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در مورد محیط زیست انسانی افزود : نظارت بر استقرار و بهره برداری در زمان فعالیت صنایع مختلف به نوعی از سازمان محیط زیست است که مجوز بهره برداری بر عهده سازمان محیط زیست قرار دارد.
مرادزاده افزود : صنایع مختلف نفت و گاز در شمال و جنوب استان وجود دارد که بیشتر تجمع آنها در شهرستان های عسلویه و کنگان است.
وی ادامه داد: با وجود آلودگی در این دو شهرستان جنوبی استان بوشهر، مردم، مسئولین و فعالان زیست محیطی پیگیری و مطالبات بیشتری دارند.

وی افزود :مرز آبی و نوار ساحلی بوشهر با احتساب مرز خورها و مرز جزایر ۹۶۷ کیلومتر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست افزود: پایش آب های ساحلی وظایفی بر عهده دارند که موضوع مهم پایش شناگاه ها می باشد که بیشتر مورد استفاده مردم و گردشگران قرار می گیرد .
مرادزاده در مورد موضوع رودخانه های استان بوشهر افزود :شرایط کیفی در دستور کار سازمان است که اقداماتی در این زمینه انجام می دهد که بیشتر وظیفه بر عهده وزارت نیرو است و پیگیری می کند.
وی افزود : نظارت بر سازمانهای بهداشتی و درمانی از لحاظ پساب های تولید و پسماندهای پزشکی تولید شده و نظارت بر آلودگی دریایی در زیستگاه های دریایی بر عهده سازمان محیط زیست است .

مرادزاده در زمینه متخلفان حوزه صید افزود: در این زمینه پرونده های زیادی تشکیل و در دست پیگیری قضایی است و رای سبز از جمله گام های موثر و پیشگیرانه است که در سالهای اخیر پیشبینی شده است .
وی با اشاره به اعلام سه رای سبز از اول سال تاکنون افزود : تحقیق در مورد گونه جانوری که شکارچی اقدام به شکار کرده ارائه خدمات در حوزه مراقبت در برخی مناطق ، همکاری با محیط بانان و انجام برخی اقدامات زیست محیطی مانند پاکسازی سواحل است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست در خصوص زنده گیری پرندگان شکاری در استان بوشهر گفت : در استان بوشهر از اواخر شهریور تا اواسط آبان که پرندگان شکاری به استان مهاجرت می کنند ، شکارچیان در قالب کوخه نشینی اقدام به شکار زنده پرندگان می کنند .
مرادزاده افزود :در این موضوع پرونده های متعددی در شکار زنده پرندگان شکاری تشکیل شده که منجر به جریمه های سنگین شده است.
لینک خبر در پایگاه خبری اتحادخبر (لینک)